[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_content.php on line 673: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Nederlands(talig) HandBoog Forum • Toon onderwerp - Hoofdstuk 3 - Een ander geluid

Hoofdstuk 3 - Een ander geluid

Wat ging er allemaal vooraf, voordat dit forum werd "gesticht"....

Hoofdstuk 3 - Een ander geluid

Post Number:#1  Berichtdoor DutchToxophilite » 05 jan 2008 16:03

Nadat de NHB had besloten het forum (tijdelijk???) te sluiten. En de webmaster dacht de grappigste van het land te zijn.
Moest er iets nieuws komen.

Samen met Marc Derix hebben we toen twee mensen gevonden die wel een forum wilden opzetten en onderhouden.

En zo geschiede.

Het Nederlands Handboog Forum was "geboren".

En we wilden het meteen goed aanpakken. Dus niet alleen maar leden van de NHB, of welke bond dan ook. Nee, alle Nederlandstalige handboogschutters moesten welkom zijn. Ongeacht rang, stand of voorkeur voor discipline. Ook beginnende schutters moesten op het forum voor informatie terecht kunnen.
Verder hadden we een broertje dood aan censuur. Geen censuur dus. Alle uitspraken moesten kunnen, mits ze niet kwetsend voor prive personen waren. En natuurlijk ook (heel belangrijk) moest er ruimte zijn voor iets anders dan handboogschieten.

Maar helaas, al het 1e weekend ging het mis. Onze toenmalige provider "forumpro.nl" lag er meteen al meer dan een dag uit.

Heel snel is toen besloten om een andere provider te zoeken, en die is toen gevonden in de vorm van "messageboard.nl".
En dat forum liep erg goed, heel goed zelfs. Met een klein "hoogtepuntje" toen het forum gelinkt werd in een artikel op geenstijl.nl de pageviews van die dagen, waren ongeloofelijk.
Tijdens de zomervakantie van 2007 hebben de twee admins zich terug getrokken, en hebben Marc Derix en ongetekende de admin taken overgenomen.

Natuurlijk waren er wat strubbelingen, zoals het misschien wat ongelukkig kiezen van een email adres dat teveel leek als zijnde onderdeel van de NHB. Alhoewel de afkorting voor ons Nederlands HandBoog (forum) betekende, keken veel mensen hier toch anders tegenaan.
Ook de directrice van de NHB wilde geen contact met het Nederlands Handboog Forum, als de administrators (die geen enkele verbintenis hadden met handboogschieten) zich niet bekend wilden maken.
Grootste probleem was, dat alhoewel het forum bij messageboard.nl erg makkelijk was, er geen uitbreidingen mogelijk waren.
Verder waren er geen goede spamfilters en was het bijna een dagtaak om de "verkeerde" users (van de VS tot Roemenie, en van Polen tot China) te weren.

Tijd voor een nieuwe tijdperk....

Zie Hoofdstuk 4
:FF The joy's of Archery can be found anywhere. Far places only offer exotic ways to suffer. :FF
Avatar gebruiker
DutchToxophilite
Senior Ere Klasse
 
Berichten: 861
Afbeeldingen: 40
Geregistreerd op: 14 dec 2007 15:08
Woonplaats: Venlo
Heeft bedankt: 17
Heeft bedankjes: 17
Online: 93d 7h 5m 3s
Geslacht: Man
Ik schiet graag:

Keer terug naar Geschiedenis van het Nederlands Handboog Forum

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron